©2019 by LumiTuli Experiences. Proudly created with Wix.com

 
Lumituli_logo_lowres.jpg

Annukka Rantalainen

10 vuotta kokemusta eräoppaana ja matkailualalla

Minulla on värikäs kokemustausta sekä oppaana että muissa matkailualan ja hallinnon tehtävissä lapissa 10 vuoden ajalta. Viisi vuotta olin yrittäjänä Peurasuvannon Lomakylässä, missä järjestimme talvikaudella opastettuja ohjelmapalveluita pääasiassa ranskalaisille asiakkaillemme. Asiakkaita meillä kävi ympäri maailmaa varsinkin kesäaikaan matkalla Nordkappiin.

Lisäksi olen toiminut vuoden Sodankylän kunnan matkailukoordinaattorina  ja LuostoClassic tapahtuman toiminnanjohtaja. Aiemmin olen toiminut esimerkiksi Rovaniemellä ison safariyrityksen ohjelmia koordinoiden sekä oppaana, missä olen suorittanut matkailun turvallisuuskoulutuksen. Olen myös työskennellyt iglu-ja majoitusalan myynnissä, markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa.

Olen syntynyt Sodankylässä, 65 km luoteeseen Pyhätunturilta ja kulkenut metsässä pienestä pitäen: marjoja poimien, retkeillen ja kalastaen – lappilaiseen elämäntapaan kuuluen. Partiotoiminnassa mukana olleena retkeily ja luonnossa liikkuminen  muodostuivat tärkeäksi harrastukseksi.  Opinnot Turun kauppakorkeakoulussa veivät eteläiseen Suomeen melkein seitsemäksi vuodeksi, mutta tiesin sisimmässäni aina palaavani lappiin. 

 

Yritykseni arvoista tärkeimpänä on luonnon kunnioittaminen ja luonnonvarojen säilyminen. Painotan toiminnassani kestävän kehityksen ja kestävän matkailun periaatteita. Turvallisuus on tärkeä periaate retkilläni ja minulla on päivitetyt ensiaputaidot (EA1 ja EA2).

Eräopas-, markkinointi- ja myyntipalvelut päätuotteinani 

Yritykseni LumiTuli Experiences toimii pääasiassa Pyhätunturilla ja Luostolla. Teen myös palveluiden myyntiin ja markkinointiin liittyviä projekteja ja hankkeiden suunnittelua muille yrityksille ja yhteisöille. Työskentelykieliäni ovat englanti, ranska ja ruotsi. Jos sinulla on tarvetta ulkoistaa näitä palveluita yritystoiminnassasi, ota yhteyttä. Suunnittelen myös virkistyspäiviä ja niiden ohjelmia yrityksille ja yhteisöille.

Työskentelen läheisessä yhteistyössä muiden  Pyhä-Luostolla toimivien ohjelmapalveluyrityksten kuten Kairankutsun www.kairankutsu.fi ja Lucky Ranchin www.luckyranch.fi kanssa. Luostolla yhteistyökumppanina on esimerkiksi Jaakkolan porotila www.luostonporosafarit.fi.

LumituliKansi.jpg

LumiTuli Experiences

Opastettuja retkiä – tarinoita lapin luonnosta, paikallisesta kultturista ja historiasta

Lumituli Experiences tarjoaa eräopaspalveluita erityisesti Pyhä-Luoston kansallispuiston alueella ja sen läheisyydessä. Vaellusretkiä teen myös muilla lapin retkeilyalueilla esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuiston alueella.

 

Talvisin palveluihin kuuluvat retken suunnittelu ja opastus esimerkiksi hiihtäen murtomaa-/

metsäsuksilla tai lumikengillä. Voit itse päättää retken pituuden ja räätälöidä kanssani sen toiveidesi ja kuntosi mukaisesti: kahdesta tunnista aina kokopäiväretkeen – ja useamman yön hiihtovaellukseen metsäsuksilla. Retkillä kerron paikallisesta luonnosta, eläimistä sekä alueen historiasta tarinoita. Pyhätunturin ja Luoston ympäristöön kätkeytyy monta tarinaa ja paljon historiaa, jonka jälkiä voi edelleen ihailla luonnossa.
 

Retki voi sisältää lounaan paikallisista raaka-aineista nuotion äärellä nautittuna tai vain retkijuomat lyhyemmillä retkillä. Hinnat ovat alkaen 65 €/hlö (kahden tunnin retkestä) aina 130 euron kokopäiväretkeen riippuen kestosta ja retken muista vaatimuksista. Pitemmät vaellukset hinnoittelen retken pituudesta,varustuksesta ja muonituksesta riippuen. Teen pääasiassa pienille ryhmille opastuksia.

Kesällä ja syksyllä tarjoan opastettuja päiväretkiä Pyhä-Luostolla sekä pidempiä yön yli kestäviä vaellusretkiä myös muualla Pohjois-Lapissa. Ensi kesälle on suunnitteilla 3 yön vaellusretki UKK-puistoon 11.-14.7.2019. Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan opettelemaan erätaitoja ja luonnossa liikkumista rennossa ilmapiirissä. Aiempi vaelluskokemus ei ole vaatimuksena, mutta innostus retkeilyyn ja peruskunto vaellukselle vaaditaan lähtötasoksi.

Voit myös kysyä tarjousta omien mieltymysten ja toiveidesi mukaan ja ottaa yhteyttä: lumituliexperiences@gmail.com

PALVELUT

Seikkailut erämaassa

 
 

Retkeilyä paikallisoppaan johdolla Pyhä-Luoston kansallispuistossa

Kun tulet uuteen retkeilykohteeseen haluatko oppia tuntemaan parhaat reitit luonnossa ja tutustua paikallisiin ihmisiin sekä heidän elämäntapaansa? Haluatko tehdä sen turvallisesti kokeneen paikallisoppaan kanssa? Haluaisitko saada kuulla myös paikallisen näkökulman luonnon ihmeisiin? Jos vastaus on kyllä, palveluni ovat sinulle oikea valinta. LumiTuli Experiences on valmis toteuttamaan toiveesi reitin suunnitelusta valmiiseen retkisuunnitelmaan tarjoten myös kuljetusjärjestelyt kohteeseen. Voin koota joko päivän retken tai useamman päivän ohjelman, jotta saisit parhaat palat historiaa ja tarinoita sekä kauneimmat maisemat retkesi varrelle.

  • 2,5 tunnin retki kansallispuistossa tai sen ympäristössä: kauniiden maisemien lisäksi kuulet tarinoita luonnosta ja historiasta, paikallisesta kulttuurista ja eläimistä

       65 €/hlö (sisältää nuotiokahvit), lapset 6-14 v. 35 €/hlö

  • 6 tunnin kokopäiväretki kansallispuistossa tai sen ympäristössä: kauniiden maisemien lisäksi kuulet tarinoita luonnosta ja historiasta, paikallisesta kulttuurista ja eläimistä

       130 €/hlö (sisältää lounaseväät ja nuotiokahvit), lapset

       6-14 v. 70 €/hlö

luosto.jpg

Yhden tai useamman yön vaellus seikkailumielisille luontoihmisille

Jos ajatuksesi unelmalomasta on syvempi halu olla luonnon keskellä – kokea erämaan hiljaisuus ja voima -  silloin valintasi on yhden tai useamman yön vaellusretki kansallispuistoon paikallisen oppaan kanssa. Olen apunasi reitin ja varusteiden sekä muonituksen suunnittelussa,sekä oppaanasi, jotta vaelluksestasi tulisi ikimuistoinen retki Pyhä-Luoston kansallispuiston tai lapin muiden kansallispuistojen kauneimpiin kohteisiin. Ota yhteyttä ja suunnittelemme sinulle sopivimman vaihtoehdon!

nattaset.jpg

Naisille suunnattu neljän päivän vaellusretki UKK-puistoon 11.-14.7.2019

Haluaisitko kokea henkeäsalpaavan keskiyön auringon lapin tuntureilla? Tämä kolmen yön ja neljän päivän vaellusretki naisille UKK-puistoon 11.-14.7.2019 on sinulle oikea valinta. Vaellamme metsäisiä jokivarsia ja tunturiylänköä Saarisselän tunturialueella, opettelemme paikallisen luonnon erityispiirteitä ja eläimiä sekä erätaitoja vaelluksella rennossa tunnelmassa osallistujien ehdoilla.

Tällä vaelluksella et tarvitse aiempaa vaelluskokemusta mutta innostuksen retkeilyyn ja peruskunnon vaeltamiseen, päivämatkat vaihtelevat 14-18 kilometrin välillä. Sinulla pitäisi olla myös vaellukseen sopivat ulkoiluvaatteet esimerkiksi tuulenpitävä takki, housut ja kunnon vaelluskengät sekä rinkka ja teltta, jonka hankinnassa/lainaamisessa voimme avustaa.

 

Hinta on 280 €/hlö sisältäen opaspalvelut, yksi iltaruoka päivässä + kahvi/tee (omat aamu- ja välipalat) ja retkisuunnitelman päiväkohtaisesti. Jos haluat ilmoittautua mukaan tai kysellä lisätietoja, älä epäröi tiedustella sähköpostitse: lumituliexperiences@gmail.com/Annukka

vaellus_3.jpg

Loma luonnon keskellä - kaikki aktiviteetit lomasi onnistumiseksi

Haluaisitko kuulla ja tutustua paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja luontoon ? Rauhoittaako luonnossa liikkuminen ja hiljaisuudesta nauttiminen mieltäsi?  Haluatko löytää parhaat reitit ja aktiviteetit lomallesi luonnon keskellä? Jos vastauksesi on kyllä, palveluni ovat tarkoitettu sinulle. LumiTuli Experiences menee syvemmälle luontoon pureutuen paikalliseen kulttuuriin, luontoon ja historiaan. Suunnittelen lomaasi parhaat reitit ja näköalat vaellukselle sekä kaipaamasi aktiviteetit hyödyntäen paikallistietoutta ja reittituntemusta sekä kontakteja muihin palveluntarjoajiin. Saat nauttia lomastasi ja jättää suunnittelutyön minulle.

Jos haluat kokea todellisen lapin lumon - tee se LumTuli -opaspalveluiden johdolla.

Ota yhteyttä